install 1.6 never gets to welcome screen

Downloaded source and installed in cbox sub folder off my root.

Data source setup seemed to be fine and tables are created in cbox database. (mysql Ver 15.1 Distrib 5.5.29-MariaDB, for Linux (i686) using readline 5.1)

Open Suse 12.3

Server Product ColdFusion
Version 9,0,1,274733
Edition Developer
Serial Number Developer
Operating System UNIX
OS Version 3.7.10-1.1-desktop
Adobe Driver Version 4.0 (Build 0005)
JVM Details
Java Version 1.7.0_06
Java Vendor Oracle Corporation
Java Vendor URL http://java.oracle.com/
Java Home /usr/java/jre1.7.0_06
Java File Encoding UTF8

Just never get to the welcome screen.

Get error

15:31:10.010 - Expression Exception - in /home/bsevening/public_html/cbox/modules/contentbox/model/comments/CommentService.cfc : line 287

	    Variable INCOMMENT is undefined.
	    

15:31:10.010 - coldfusion.util.RuntimeWrapper Exception - in /home/bsevening/public_html/cbox/modules/contentbox/model/comments/CommentService.cfc : line 287

	    Variable INCOMMENT is undefined.
	    

15:31:10.010 - coldfusion.util.RuntimeWrapper Exception - in /home/bsevening/public_html/cbox/coldbox/system/core/util/Util.cfc : line 170

	    Event handler exception.
	    

15:31:10.010 - Expression Exception - in /home/bsevening/public_html/cbox/modules/contentbox/model/comments/CommentService.cfc : line 287

	    Variable INCOMMENT is undefined.

Upgrade to CF 9.0.2. 9.0.1 has a bug where variables referenced in struct literals don’t always work.

Interestingly enough, I see our docs list 9.0.1 as a valid version but I think it might be wrong. Please report back after upgrading and let us know if that fixed it. If so, I’ll correct the docs :slight_smile:

Thanks!

~Brad

ColdBox Platform Evangelist
Ortus Solutions, Corp

E-mail: brad@coldbox.org
ColdBox Platform: http://www.coldbox.org
Blog: http://www.codersrevolution.com

For what it’s worth, I think this is the bug here:
https://bugbase.adobe.com/index.cfm?event=bug&id=3223465

Referencing a variable in a struct literal that is being passed into a method call.

Thanks!

~Brad

ColdBox Platform Evangelist
Ortus Solutions, Corp

E-mail: brad@coldbox.org
ColdBox Platform: http://www.coldbox.org
Blog: http://www.codersrevolution.com

You were correct Brad 9.0.2 did the trick. I should have known this as I ran into this issue with a plugin a couple weeks ago.
For some reason when I upgraded I ended up having to install a Multi-Server config, must not have been able to find JRun for some reason.
Oh well, I need upgrade to 10 soon anyway.

Thanks for your help.